Penger og bank (testspørsmål)

Les denne artikkelen for å lære om de topp 40 ofte stilte spørsmålene om penger og bank.

Q. 1. Gi betydningen av penger.

ELLER

Definer penger.

Ans. Det er alt som fungerer som et utvekslingsmedium.

ELLER

Penger er alt som er generelt akseptabelt av folket i bytte av varer og tjenester og for oppgjør av gjeld.

Spørsmål. 2. Hva er de viktigste funksjonene til penger?

Ans. Utvekslingsmedium og måling av verdi er de viktigste funksjonene til penger.

Spørsmål. 3. Hva er byttehandel?

Ans. Direkte bytte av varer mot varer kalles byttehandel.

Spørsmål. 4. Definer pengemengden.

Ans. Lager med penger i landet på en bestemt dag.

Spørsmål 5. Hva er inkludert i pengemengden.

Ans. (i) Valuta med offentlig.

(ii) Etterspørselsinnskudd.

Q. 6. Oppgi komponentene i pengemengden.

Ans. (i) Valuta og mynter med offentlige

(ii) Etterspørselsinnskudd fra forretningsbanker.

Q. 7. Definer en sentralbank.

Ans. Sentralbank er banken som har monopol på å utstede valuta og som er toppunktets økonomiske myndighet

Spørsmål. 8. Hva heter Central Bank i India?

Ans. Reserve Bank of India er sentralbanken i India.

Sp. 9. Definer kontantbeholdningsgrad (CRR)?

Ans. CRR viser til den minste prosentandelen av innskudd i forretningsbankene som forretningsbankene må ha i sentralbanken.

ELLER

Det er prosentandelen av bankenes netto innskudd som de er pålagt å opprettholde i form av kontanter i sine kontoer hos RBI.

Spørsmål 10. Hva er en planlagt bank?

Ans. En bank hvis navn er inkludert i andre tidsplan for Reserve Bank of India kalles en planlagt bank.

Spørsmål. 11. Definer bank.

Ans. Å ta imot innskudd fra offentlige og låne ut midler til dem kalles bank.

Sp. 12. Hva menes med dobbelt tilfeldighet av ønsker?

Ans. Dobbelt tilfeldighet betyr at en utveksling av varer mellom to personer bare er mulig når begge parter krever varer av hverandre.

Spørsmål. 13. Hva er fiat-penger?

Ans. Penger utstedt av myndighetene under nødsituasjoner.

Spørsmål. 14. 'Juridiske anbudspenger er også kjent som fiat-penger.' Hvorfor?

Ans. Lovlige anbudspenger kalles også fiat-penger fordi de må aksepteres som penger i henhold til regjeringens ordre.

Spørsmål 15. Hva er fiduciærpenger?

Ans. Det er frivillige penger som generelt aksepteres på grunnlag av tillit fra aksepter, f.eks. Utkast, sjekker, veksler osv.

Spørsmål 16. Hva er lovlige anbudspenger?

Ans. Penger deklarert under loven i landet kalles lovlige anbudspenger. For eksempel har valutasedler og mynter blitt erklært som lovlige anbudspenger av regjeringen.

Sp. 17. Hva er de sekundære funksjonene til penger?

Ans. Verdibutikk, standard for utsatt betaling og verdioverføring er de sekundære funksjonene til penger.

Spørsmål. 18. Hva er de to viktige funksjonene til en bank?

Ans. Å ta imot innskudd fra folket og gi lån og forskudd til dem er de to viktige funksjonene til bankene.

Spørsmål. 19. Hva er etterspørselsinnskudd?

Ans. Innskudd som betales på forespørsel kalles etterspørselsinnskudd.

Spørsmål. 20. Hva er de forskjellige typer innskudd akseptert av banker?

Bank aksepterer hovedsakelig tre typer innskudd:

Ans. (i) Innskudd på løpende kontoer

(ii) Fasttidsinnskudd

(iii) Innskudd i sparekontoer

Spørsmål. 21. Hva er et tidsinnskudd?

Ans. Innskudd som skal betales etter utløpet av en fast periode kalles tidsinnskudd.

Spørsmål. 22. Nevn hvilken type innskudd der sjekkbokanlegget ikke er tilgjengelig?

Ans. Sjekkbokanlegg er ikke tilgjengelig ved tidsinnskudd.

Spørsmål 23. På hvilke innskuddskontoer er det ikke betalt noen rente av banken?

Ans. Ingen renter betales av banken ved innskudd på kontoen.

Sp. 24. Hva menes med kassekreditt?

Ans. I kassekreditt har en løpende kontoinnehaver lov til å ta ut mer enn sin saldo på kontoen opp til en avtalt grense.

Spørsmål. 25. Definer en bank.

Ans. Bank er en institusjon som tar imot innskudd fra folket og gir lån og forskudd til dem.

Spørsmål 26. Hva er en forretningsbank?

Ans. En forretningsbank er en institusjon som tar imot innskudd fra folket og skaffer lån og forskudd til dem for å få fortjeneste.

Spørsmål. 27. Definer lovpålagt likviditetsgrad (SLR).

Ans. SLR er forholdet mellom innskudd som kommersielle banker er pålagt å holde med seg selv.

ELLER

Det er en prosentandel som er fastlagt av RBI, av netto innskudd i bankene som de må opprettholde i form av likvide eiendeler spesifisert av RBI.

Spørsmål. 28. Definer Legal Reserve Ratio.

Ans. Det er den brøkdelen av innskudd som er lovpålagt for forretningsbankene å holde seg selv i form av kontanter.

Sp. 29. Hva er åpne markedsoperasjoner?

Ans. Kjøp og salg av statspapirer fra sentralbanken fra / til banker kalles åpne markedsoperasjoner.

Spørsmål 30. Hva er marginkrav?

Ans. Det er forskjellen mellom verdien av sikkerhet og mengden penger som er gitt mot det.

Spørsmål. 31. Hva er sentralbank?

Ans. Sentralbank er en toppinstitusjon som kontrollerer og regulerer bankens og monetære systemet i et land og har den eneste autoriteten for utstedelse av valuta i det landet.

Spørsmål. 32. Hvilke er de kvalitative økonomiske tiltakene?

Ans. Kvalitative monetære tiltak som er tilgjengelige for sentralbanken er marginkrav, moral suasion, selektiv kredittkontroll etc.

Spørsmål 33. Nevn de kvantitative monetære tiltakene som er tilgjengelig for sentralbanken.

Kvantitative monetære tiltak tilgjengelig for sentralbanken er:

Ans. (i) Bankrentepolitikk

(ii) Åpne markedsoperasjoner og

(iii) Varierende reserveforhold

Sp. 34. Hvordan er kortsiktige lån gitt av regjeringen fra sentralbanken?

Ans. Regjeringen selger statsobligasjoner til sentralbanken for kortsiktige lån.

Spørsmål 35. Definer 'bankrente'.

ELLER

Hva er bankrente?

Ans. Kursen som sentralbanken låner ut til forretningsbanker ved å rediskontere regningene, kalles bankrente.

Spørsmål 36. Hva er fyldige penger?

Ans. Fyldige penger er de pengene hvis verdi som en vare er lik verdien som penger.

Spørsmål 37. Hvilket system følges i India for utstedelse av notater?

Ans. For utstedelse av noter følges minimumsreserveringssystem i India.

Spørsmål 38. Hva er de forskjellige tiltakene for pengemengde i India?

Ans. RBI har presentert fire målinger av pengemengde som er M 1, M 2, M 3 og M 4 .

Spørsmål 39. Hvilket mål på pengemengden er mest likvid?

Ans. M 1 er det mest likvide målet på pengemengden

Spørsmål 40. Hvilket mål på pengemengden er minst likvid?

Ans. M 4 er det minst likvide målet på pengemengden.

 

Legg Igjen Din Kommentar